Menu
Menu

Nieuw: de Curve 3 Deep rugleuning

We hebben het Newton assortiment uitgebreid met een nieuwe rugleuning: de Curve 3 Deep. Deze rugleuning is speciaal ontwikkeld voor rolstoelgebruikers die behoefte hebben aan extra diepe rugcontour ondersteuning, een hoge mate van drukverdeling en diepe zijwaartse rompondersteuning.

Denk hierbij aan gebruikers waarbij de wervelkolom door bijvoorbeeld langdurig zitten vergroeid is, met een kyfotische vorm van de wervelkolom tot gevolg, gebruikers met een sterk verminderde rompbalans of gebruikers met een lichte scoliose.

Aanmelden korte training

Maak kennis met Frieda

Door haar lichaamsfuncties en anatomische eigenschappen maakt Frieda permanent gebruik van een rolstoel. Ze heeft behoefte aan individuele ondersteuning van haar kyfotische rugcontour en extra diepe zijwaartse ondersteuning om haar beperkte rompbalans te compenseren. Daarnaast heeft ze vanwege haar naar buiten uitstekende wervels behoefte aan goede drukverdeling om de druk op haar wervelkolom te minimaliseren.

Dankzij de Curve 3 Deep kan Frieda langdurig comfortabel in haar rolstoel zitten en houdt ze energie over om op haar kamer zelfstandig activiteiten te doen, zoals bij de tafel de krant lezen of op de tablet een spelletje spelen.

Welke functie-eisen vervult de Newton Curve 3 Deep rugleuning voor jouw cliënt?

  • Extra rugcontourdiepte, zodat bijvoorbeeld een kyfotische rugcontour optimaal ondersteund kan worden;
  • Een hoge mate van drukverdeling (en daarmee een zeer goed comfortgevoel), doordat de instelbare spanbanden de individuele rugcontour kunnen volgen;
  • Diepe zijwaartse rompondersteuning die individueel en asymmetrisch instelbaar is;
  • Een optimale ondersteuning voor zowel de korte als lange termijn, op basis van onze wetenschappelijk onderbouwde zitvisie en een heldere eenduidige aanpak.

De juiste instelling is essentieel voor een goede zithouding

Ieder mens en ieder lichaam is anders. Afhankelijk van de stoornis, beperking en de behoeften van elke rolstoelgebruiker bieden onze Newton producten verschillende instelmogelijkheden. De Curve 3 Deep biedt hierin extra mogelijkheden door de Newton zitvisie te combineren met individueel instelbare spanbanden.

In onze optiek is een goed product slechts een deel van de oplossing om te komen tot een optimale zithouding voor jouw cliënt. Zeker voor deze doelgroep en bij het gebruik van spanbanden is het essentieel om de ondersteuning op de juiste manier in te stellen en hierbij onze eenduidige Newton aanpak en instelvolgorde te gebruiken.

Bekijk de instructie in onderstaande video of download hier het stappenplan.

Els Roelvink, specialist Seating & Positioning:

“De gedachte achter onze Newton zitvisie is dat balans energie geeft. Uit onderzoek blijkt dat iemand die in balans zit, meer energie heeft voor de dagelijkse activiteiten, meer sociale interactie heeft met de omgeving en minder pijnklachten heeft. Met het hoofd in balans, rompstabiliteit en het voorkomen van discomfort realiseren we met Newton de optimale basis-zithouding voor onze gebruikers.”

Vergelijk de Curve rugleuningen

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Ontdek het zelf tijdens de Curve 3 Deep training

Graag bieden we je de mogelijkheid om kennis te maken met de Curve 3 Deep rugleuning. Daarom bieden we een korte training aan, waarin we in maximaal 30 minuten de belangrijkste informatie delen waarmee je direct aan de slag kunt. Hoe ziet de training er uit:

  • Uitleg over de highlights, voordelen en functionaliteiten van de Curve 3 Deep;
  • Hulp bij het instellen van de rugleuning;
  • De laatste 10 minuten is er tijd voor het stellen van vragen.

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de Curve 3 Deep training. Wij nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Je kunt ook een gratis geaccrediteerde Newton training bij ons aanvragen voor jou en je collega’s. Dan nemen we alle Newton producten met je door en ga je praktisch aan de slag met het Newton zitsysteem. Deze training duurt 2,5 uur en kan bij jou in de instelling plaatsvinden.

Je bent uiteraard ook meer dan welkom bij ons in Doetinchem. Dan krijg je naast de Newton training ook een kijkje in de keuken van ons mooie bedrijf.

Heb je een vraag over de training of over de Curve 3 Deep? Wil je liever een afspraak maken voor een training op locatie of onze geaccrediteerde training? Neem dan contact met ons op via +31 (0)314 328 000. Onze adviseurs helpen je graag!