Menu
Snel naar:
Menu
Enjoy the balance

Het NEWTON zitsysteem

NEWTON, een innovatief en uniek zitconcept voor manuele en elektrische rolstoelen. Met de juiste zithoeken en individueel instelbare ondersteuning garandeert Newton een ontspannen zithouding.

Zo heeft de cliënt meer energie voor de dagelijkse activiteiten en sociale interactie. Newton sluit daarbij volledig aan op een functiegerichte indicatiestelling. Hiermee garanderen we in één keer een passende productoplossing. First time right!

Scroll

Newton Curve rugleuningen en Contour zittingen

De Newton Curve rugleuningen en Contour zittingen sluiten naadloos aan op de functie-eisen die onze gebruikersdoelgroepen stellen aan zitondersteuning.

De rugleuning voor jouw cliënt

Op basis van stoornis, beperking en behoefte van de gebruiker sluit de rugleuning perfect aan op de functie-eisen. Door de juiste zithoek in te stellen is de romp stabiel ondersteund en staat het hoofd in balans. Ook zijn de rugleuningen volledig instelbaar zodat de individuele rugcontour volledig gevolgd kan worden.

Instelmogelijkheden van de Curve 2

  • Rughoogte
  • Thoracaalsteun
  • Rughoek
  • Omvattendheid
  • Bekkensteun

Meer info over de rugleuningen

De zitting voor jouw cliënt

De Newton zittingen zijn, net als de rugleuningen, ontwikkeld op basis van de ICF-classificatie. De zittingen kunnen eenvoudig in de passende zittinghoek ingesteld worden en vormen zo de basis voor een stabiele en ontspannen zithouding. De 3D contour vormt een natuurlijke oplossing voor een optimale drukverdeling.

Eigenschappen van de Contour Deep

  • Instelbare zittinghoek
  • Drukverdelend vermogen
  • Drukontlasting

Meer info over de zittingen

ROXX
ROXX
CANTO Nxt
CANTO Nxt
MORGAN
MORGAN

Flexibel zoals je verwacht

Newton kan als zitsysteem gebruikt worden op de manuele rolstoelen Roxx NO en onze kantelrolstoel Canto Nxt. Daarnaast is Newton ook toepasbaar op de elektrische rolstoelen Leon en Morgan.

Voor het ombouwen van bestaande rolstoelen met het Matrixx Zitsysteem naar Newton, zijn ombouwinstructies en montagesets verkrijgbaar. Om deze informatie te bekijken kunt u hier inloggen.

Meer over rolstoelframes