Menu
Menu
Ga terug naar... Onze zitvisie

Ontmoet de gebruikers

Op basis van een variatie in stoornis, beperking, behoefte-niveau van onze gebruikers, worden er bepaalde functie-eisen aan onze rolstoelen en zitondersteuning gesteld. Deze variatie aan stoornis, beperking en behoefte-niveau hebben we vastgelegd in een aantal gebruikersprofielen. Dit helpt de indiceerder om het best passende product te kiezen. Binnen ons Newton assortiment bieden we een passende productoplossing voor 5 verschillende gebruikersprofielen. Voor het gemak hebben we deze fictieve personen een naam gegeven: Christien, David, Ed, Flora en Frieda. Lees verder en ontdek onze gebruikersprofielen.

Christien
Christien
Stoornis & beperking
Christien gebruikt de rolstoel alleen incidenteel. Dat is vaak bij langere wandelingen buitenshuis of na een lange vermoeiende dag. Haar partner speelt een belangrijk rol bij de ondersteuning tijdens haar dagelijkse bezigheden. Zo zijn ze samen nog heel zelfstandig.
Activiteiten & participatie
“Ik ga graag met de auto naar mijn dochter om samen naar de stad te gaan.”

Christien is het beste geholpen met de Curve Z rugleuning

De Curve Z rugleuning geeft de benodigde ondersteuning, maar beperkt Christien niet in haar bezigheden. Door haar nog goede rompstabiliteit kan ze actief blijven, waarbij de Curve Z haar basishouding ondersteunt.

Christien is het beste geholpen met de Contour zitting.

De contour zitting geeft Christien een optimale drukverdeling. Door de 3D vorm en de juiste zithoek kan Christien ontspannen en stabiel zitten. Door deze ondersteuning kan ze nog actief participeren in haar omgeving.

David
David
Stoornis & beperking
Het profiel van David wordt gekenmerkt door ‘semi-permanent’ gebruik van de rolstoel. Vaak is dit buitenshuis, binnenshuis loopt David de kleine afstanden meestal nog zelf, alleen aan het einde van een vermoeiende dag maakt hij binnenshuis ook gebruik van zijn rolstoel.
Activiteiten & participatie
“In huis doe ik bijna alles nog zelf en als het mooi weer is ga ik nog naar de winkel.”

David is het beste geholpen met de Curve 1 rugleuning

De Curve 1 rugleuning sluit perfect aan bij de rug van David. Door de langere zitduur heeft hij een goede individuele ondersteuning nodig, zonder dat hij beperkt wordt in zijn activiteiten.

David is het beste geholpen met de Contour zitting.

De contour zitting geeft David een optimale drukverdeling. Hij krijgt hierdoor goede individuele ondersteuning, zonder dat hij beperkt wordt in zijn activiteiten.

Ed
Ed
Stoornis & beperking
Meestal zit Ed de hele dag in zijn rolstoel. Dit is dus vaak meer dan 12 uur per dag. Daarbij verplaatst hij zich nog zelfstandig over kleine afstanden, vooral in en rondom zijn kamer.
Activiteiten & participatie
“Ik ga elke dag trippelend naar het restaurant, dat lukt gelukkig nog.”

Ed is het beste geholpen met de Curve 2 rugleuning

De Curve 2 is een rugleuning die aansluit bij de individuele rugcontour van Ed en daarbij ook extra zijwaartse ondersteuning geeft voor zijn beperkte rompstabiliteit. Dit resulteert in een goede ondersteuning van een stabiele en ontspannen zithouding voor de hele dag.

Ed is het beste geholpen met de Contour Deep zitting.

Door de beperkte zitstabiliteit van Ed is het bieden van extra zijwaartse zitstabiliteit in de zitting noodzakelijk. Daarom past de Contour Deep het beste bij Ed.

Flora
Flora
Stoornis & beperking
Door haar handicap is Flora genoodzaakt om permanent gebruik te maken van haar elektrische rolstoel. Maar daar laat ze zich zo weinig mogelijk door weerhouden. In het dagelijks leven heeft ze alle energie nodig voor al haar activiteiten. Dat vraag dus om een hele goede individuele ondersteuning van haar houding. Ook op het gebied van drukverdeling en drukontlasting vraagt ze het maximale! In de ochtend en avond heeft ze hulp voor haar persoonlijke verzorging en om de transfer in en uit het bed te maken.
Activiteiten & participatie
“Met mijn rolstoel kom ik overal! Ik doe ook nog gewoon vrijwilligerswerk.”

Flora is het beste geholpen met de Curve 3 rugleuning

Flora is gebaat bij een maximale ondersteuning van haar bovenlijf. Door de individuele ondersteuning van haar rugcurvatuur en de extra zijwaartse ondersteuning wordt ze gedurende de dag maximaal geholpen.

Flora is het beste geholpen met de Contour Deep zitting.

Met de Contour Deep krijgt Flora een maximale drukverdeling in combinatie met lokale drukontlasting. Voor haar is dit heel belangrijk om het maximale uit de dag te kunnen halen.

Frieda
Frieda
Stoornis & beperking
Door haar lichaamsfuncties en anatomische eigenschappen maakt Frieda permanent gebruik van een rolstoel. Om gedurende de dag regelmatig even kort te kunnen ontspannen of even in een andere houding te zitten (het zelf verzitten lukt niet meer), maakt ze gebruik van een stoel met zithoekverkanteling.
Activiteiten & participatie
“Dankzij mijn rolstoel kan ik zelf rustig een krant of boek aan mij tafel lezen of een spelletje doen op mijn tablet.”

Frieda is het beste geholpen met een Curve 3 Deep rugleuning
 
De Curve 3 Deep biedt Frieda individuele ondersteuning van haar kyfotische rugcontour en extra diepe zijwaartse ondersteuning om haar beperkte rompbalans te compenseren. Daarnaast heeft ze vanwege haar naar buiten uitstekende wervels behoefte aan een hoge mate van drukverdeling om de druk op haar wervelkolom te minimaliseren. Zo kan ze langdurig onbezorgd in haar rolstoel zitten.

Frieda is het beste geholpen met de Contour Deep zitting
 
Met de Contour Deep krijgt Frieda een maximale drukverdeling en zitstabiliteit in combinatie met lokale drukontlasting. Dit is belangrijk voor haar. Zo kan ze op haar eigen kamer vanuit haar rolstoel genieten van kleine activiteiten, zoals lezen of een spelletje op de tablet.

De ervaring
van één van onze gebruikers

” Het is een prima zitsysteem, Newton geeft goede ondersteuning voor mijn rug en ik zit rechter. Hierdoor heb ik meer ruimte voor mijn longen en krijg ik dus meer lucht. “