Menu
Menu

Webinar: Een uitgebalanceerde kijk op zitten en positioneren

Op dit moment hebben we nog geen nieuwe datum voor het webinar. Ben je geïnteresseerd in de opname of wil je meer weten over toekomstige webinars?

Neem contact op met Els Roelvink

Bekijk hier ons trainingsaanbod

Hoe realiseer je met Newton een ontspannen zithouding voor cliënten in een rolstoel?

Een goede zithouding en de juiste ondersteuning is essentieel voor mensen in een rolstoel. Maar wat is een goede zithouding? Welke factoren zijn van invloed op ons zitgedrag en hoe kom je tot de juiste indicatiestelling voor jow cliënt? In deze interactieve training delen wij onze wetenschappelijk onderbouwde visie op zitten en positioneren en leer je om de behoeften van de rolstoelgebruiker om te zetten naar een passende zitoplossing.

Voor wie is dit webinar?

Alle zorgprofessionals die een rol hebben in het vinden van de juiste zitondersteuning voor cliënten met een mobiliteitsbeperking zijn welkom! Denk hierbij aan ergotherapeuten, fysiotherapeuten en dealeradviseurs voor hulpmiddelen.

Over het webinar

In een online sessie laten we je zien dat de juiste zithouding een grote impact kan hebben op de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers. Je leert welke factoren bepalend zijn voor een ontspannen zithouding en maakt kennis met de Newton zitvisie, die we hebben ontwikkeld op basis van intensief wetenschappelijk onderzoek. De zitvisie is vertaald naar het Newton zitsysteem met individueel instelbare rugleuningen en zittingen voor manuele en elektrische rolstoelen. Je krijgt uitleg over deze innovatieve productoplossingen, waarbij de gebruiker altijd centraal staat.

In het webinar nemen we stap voor stap onze eenduidige aanpak door om eenvoudig tot de juiste zitondersteuning voor jouw cliënt te komen:

  • Je leert hoe je de functie-eisen van je cliënt kunt matchen met een productoplossing;
  • je krijgt een duidelijke uitleg over het juist meten van lichaamsmaten;
  • de Newton ID wordt toegelicht;
  • en we bespreken het stappenplan voor het instellen van de rugleuningen en zittingen.

Zo kom je eenvoudig tot de juiste zitondersteuning voor jouw cliënt.

Tijdens het webinar krijg je de ruimte om jouw vragen met betrekking tot zitten, positioneren en het Newton zitconcept te stellen.

Waarom dit webinar?

  • Het webinar is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar het zitgedrag van mensen en uitgebreide marktonderzoeken;
  • Je krijgt praktische handvatten om de theorie om te zetten naar een individuele productoplossing voor jouw cliënt;
  • Via de livestream krijg je de mogelijkheid om al je vragen te stellen.

Het programma
14:00 | Theorie
———–De gebruiker centraal
———–De Newton zitvisie
———–De basis van een goede zithouding
14:15 | Newton in de praktijk
———–De juiste individuele productoplossing voor elke cliënt
———–Het instellen van Newton
14:40 | Live Q&A

De trainer: Els Roelvink

Els Roelvink is opgeleid als fysiotherapeute. Binnen haar functie als Specialist Seating & Positioning bij Life & Mobility heeft Els meegewerkt aan de ontwikkeling van Newton en heeft zij alle pilots voor de zorgkantoren samen met dealers en indiceerders begeleid. Het onderwerp ‘zitten’ is beroepsmatig haar passie. Zo heeft ze (inter)nationaal verschillende seminars en trainingen gegeven over zitten en positioneren.

Wil je meer weten over deze training?
Neem dan contact op met Els Roelvink.