Menu
Menu

Een ontspannen zithouding voor jouw cliënt

Meld je nu aan voor onze geaccrediteerde Newton training.

Locatie: Doetinchem, Kerkrade of Dordrecht
Duur: 4 uur (inclusief lunch en rondleiding)
Accreditatiepunten: 2,5
Kosten: Gratis

aanmelden

Weet jij hoe je jouw cliënt een stabiele en ontspannen zithouding kunt bieden?

Een ontspannen zithouding kan een grote impact hebben op de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers. Maar wat is een ontspannen zithouding? En wat is de beste oplossing voor jouw cliënt? Op basis van wetenschappelijk onderzoek en jarenlange praktijkervaringen, ontwikkelden we onze eigen zitvisie en het Newton zitsysteem.

Over de Newton training

Met de juiste zithoeken en individueel instelbare ondersteuning garandeert Newton een ontspannen zithouding. In deze geaccrediteerde training deelt Els Roelvink, specialist Seating & Positioning, alles over onze Newton zitvisie, het vinden van een passende productoplossing voor jouw cliënt en het optimaal instellen van de rolstoel.

Voor wie is deze training?

Alle zorgprofessionals die een rol hebben in het vinden van de juiste zitoplossing voor cliënten met een mobiliteitsbeperking zijn welkom! Denk hierbij aan ergotherapeuten en fysiotherapeuten, die kennis willen maken met Newton of meer uit het zitconcept willen halen.

“Een erg leerzame training en een laagdrempelige manier om kennis te maken met Newton. Els legt alles duidelijk uit en er is een goede balans tussen theorie en praktijk. Ook vond ik het leuk om een kijkje in de keuken te krijgen.”

Lonneke Hendriks, ergotherapeute bij Elver & Driestroom

Opbouw van de training

In een 2,5 uur durende sessie nemen we je mee in het verhaal achter Newton en ervaar je wat Newton te bieden heeft voor jouw cliënten. Deze training geeft praktische en vernieuwde inzichten over hoe de juiste ondersteuning een grote impact kan hebben op de zitkwaliteit van rolstoelgebruikers.

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte leer je alles wat je moet weten om een ontspannen zithouding te realiseren voor jouw cliënt. In het praktijkgedeelte nemen we stap voor stap het Newton stappenplan (inclusief de handige configurator) door en ervaar je hoe je Newton zelf in de praktijk kunt toepassen.

Er is tijdens de training voldoende ruimte om tussendoor vragen uit de praktijk te stellen.

09.30 uur: Theoriegedeelte
‘Een ontspannen zithouding voor jouw cliënt’

 • Hoe analyseer je de stoornis, beperking en behoeften van je cliënt?
 • Welke functie-eisen passen daarbij?
 • Voor wie is het Newton zitsysteem geschikt?
 • Maak kennis met onze wetenschappelijk onderbouwde zitvisie
 • De voordelen van Newton voor jouw cliënt

10.45 uur: Praktijkgedeelte
‘In maximaal 7 stappen naar een optimale ondersteuning voor jouw cliënt!’

 • Hoe vind je de passende productoplossing voor jouw cliënt?
 • Hoe stel je het Newton zitsysteem op de juiste manier in?
 • Hoe garandeer je ook bij een veranderende behoefte een ontspannen zithouding?
 • Ervaar zelf wat Newton kan bieden voor jouw cliënt.

12.00 – 13.30 uur: Lunch en rondleiding
Leer ons en elkaar beter kennen

We sluiten de dag af met een gezamenlijke lunch, waarin je met andere professionals uit het werkveld kunt napraten over wat je hebt geleerd.

Ook ontvang je van ons een certificaat van deelname en krijg je een rondleiding door het pand. Zo leer je onze organisatie beter kennen en krijg je een kijkje achter de schermen van waar Newton ontwikkeld is en onze producten gemaakt worden

Waar en wanneer?

Je kunt deelnemen aan de training in ons hoofdkantoor in Doetinchem, in het Life & Mobility Specialty Center in Kerkrade, of bij Quattron (onze partner voor ligortheses en zitsystemen op maat) in Dordrecht. Het programma duurt van 09:30 uur tot 13:30 uur (incl. lunch).

 • Dinsdag 27 juni in Doetinchem
 • Dinsdag 26 september in Doetinchem
 • Woensdag 8 november in Dordrecht
 • Bij jou op locatie, indien meerdere collega’s deelnemen aan de training

 

aanmelden

De trainer: Els Roelvink

Els Roelvink is opgeleid als fysiotherapeute. Binnen haar functie als Specialist Seating & Positioning bij Life & Mobility heeft Els meegewerkt aan de ontwikkeling van Newton. Het onderwerp ‘zitten’ is beroepsmatig haar passie. Zo heeft ze (inter)nationaal verschillende seminars en trainingen gegeven over zitten en positioneren.

 

“Door het Newton zitsysteem kunnen cliënten het zitten langer volhouden. Ze zijn minder moe en hebben minder pijnklachten.”

Ronni, dealeradviseur

Waarom wil je dit niet missen?

 • Omdat een goede zithouding voor jouw cliënt essentieel is voor een betere zelfredzaamheid;
 • Na deze training hoef je niet meer te wachten op de komst van een adviseur of monteur, maar kun je zelf aan de slag met het afstellen van de rolstoel;
 • Je kunt alle producten uit het Newton assortiment bekijken en vergelijken. Uiteraard ook de Curve 3 Deep rugleuning, die sinds vorig jaar verkrijgbaar is;
 • Je ontmoet mensen uit het werkveld met wie je kunt sparren en ideeën kunt uitwisselen over de juiste positionering van cliënten in de praktijk.

Aanmeldformulier